سفر به نخجوان:
نخجوان به عنوان منطقهای خودمختار از توابع کشور آذربایجان، در همسایگی شمالی کشورمان قرار گرفته است. این سرزمین که از تاریخی کهن و پر چالش برخوردار است. پس از کشمکشهای فراوان در سال ۱۹۲۴ به صورت جمهوری خودمختار درآمد. در حالی که کماکان در بسیاری از موارد تحت تبعیت از کشور آذربایجان است. به هر حال نخجوان امروزه با جمعیت نیم میلیونی و جاذبههای کوچک و بزرگ خود مقصدی کمتر شناختهشده است. اما مناسب برای علاقهمندان محسوب میشود.
آب و هوا را در نظر بگیرید
این منطقه به دلیل قرارگیری در فلات ایران، از ارتفاع زیادی برخوردار نیست. از طرفی آب و هوای سرد و خشک زمستانهای نخجوان موجب میشود که گردشگران در اواخر فصل بهار تا اوایل پاییز که آب و هوای معتدلتری در این منطقه برقرار است، به آن سفر کنند.
برای سفر به نخجوان علاوهبر مسیر زمینی که از ایران به این منطقه امکانپذیر است. روزانه ۳ تا ۶ پرواز مستقیم از شهر باکو به نخجوان صورت میگیرد. همچنین چندین قطار از کشورهای همسایه، به مقصد این منطقه راهی میشوند. در نتیجه در سفر به شهر باکو، میتوانید سفر به نخجوان را نیز تجربه کنید.
از آنجایی که نخجوان در بسیاری از موارد تابع کشور آذربایجان است. واحد پول آن نیز «منات آذربایجانی» (Azerbaijani New Manat) است.
فروشگاههای این منطقه دلار را نیز به راحتی میپذیرند. اما بهتر است برای جلوگیری از ضررهای کوچک و بزرگ احتمالی پول خود را در همان مبدا به واحد منات تبدیل کنید.
زبان رسمی:
این منطقه ترکی آذری است. و مردم آن به ندرت میتوانند با زبان انگلیسی صحبت کنند. حتی شاید به سختی بتوان کارمندان هتلی را پیدا کرد که بتوانند به این زبان تکلم کنند. از طرفی به دلیل همسایگی نخجوان با کشورمان، زبان فارسی نیز در این کشور کم و بیش راه پیدا کرده است. و به همین دلیل ایرانیان به مشکل خاصی بر نخواهند خورد. به اقتضای موقعیت جغرافیایی نخجوان، زبانهای روسی، ترکی استانبولی و دیگر زبانهایی هستند که در این منطقه تکلم میشوند.
و آخرین نکته ی سفر به نخجوان به تجهیزات مورد نیاز میرسیم. از آنجایی که این منطقه از آثار باستانی، موزه و همچنین طبیعتی زیبا در گوشه و کنار خود بهرهمند است. برای راهپیماییهای طولانی خود را آماده کنید. و کفش مناسب همراه داشته باشید.
برای وسایل برقی خود نیز اگر از کشورمان سفر میکنید، مشکلی نخواهید داشت. چراکه برق این منطقه مانند کشور ایران و آذربایجان از ولتاژ ۲۲۰ ولتی و سوکت دو عددی گرد برخوردار است.